Ga naar de inhoud

Privacyverklaring

Versie 20 maart 2023


In deze privacyverklaring leest u welke persoonsgegevens Stichting Dorpsraad Oostvoorne  verzamelt. Wij verzamelen deze gegevens omdat we met u in contact zijn in het kader van onze activiteiten of ten behoeve van het versturen van onze nieuwsbrief en/of andere publicaties.

In deze verklaring leest u meer over:

  • waarom wij persoonsgegevens verwerken
  • hoelang wij persoonsgegevens bewaren
  • hoe u de door ons bewaarde persoonsgegevens kunt inzien en aanpassen
  • hoe uw persoonsgegevens bij ons zijn beveiligd

Onze privacybeloften
Onze privacybeloften zijn te vangen in de volgende vuistregels:

  • Doelbepaling en doelbinding: Stichting Dorpsraad Oostvoorne  gebruikt alleen persoonsgegevens voor uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden.
  • Grondslag: Stichting Dorpsraad Oostvoorne  baseert de verwerking van persoonsgegevens op een van de wettelijke grondslagen.
  • Dataminimalisatie: Stichting Dorpsraad Oostvoorne  zorgt bij de verwerking van persoonsgegevens dat de hoeveelheid gegevens beperkt blijft.
  • Transparantie: Stichting Dorpsraad Oostvoorne  legt aan betrokkenen transparant verantwoording af over het gebruik van hun persoonsgegevens.
  • Veiligheid: Stichting Dorpsraad Oostvoorne  neemt privacy serieus. Bij iedere keuze die wij maken, nemen wij maatregelen om de privacy zo goed mogelijk te beschermen.

Beveiliging persoonsgegevens
Wij doen ons uiterste best om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. Daarbij gebruiken wij passende technische en organisatorische maatregelen. Als Stichting Dorpsraad Oostvoorne  uw persoonsgegevens met derden moet delen om haar taken uit te voeren, sluiten wij hiervoor zo nodig verwerkersovereenkomsten af.

Inbreuk op de beveiliging
Is er ondanks al onze inspanningen sprake van een inbreuk op de beoogde beveiliging? Dan doen wij er in dat geval uiteraard alles aan om de gevolgen van de inbreuk zo beperkt mogelijk te houden. Vormt de inbreuk een privacyrisico, dan melden wij dit conform de wettelijke bepalingen – bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Als het wenselijk is – en in ieder geval wanneer de wet dit vereist – informeren wij ook de betrokkenen over de inbreuk.

Wat zijn uw rechten?
Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft u onderstaande rechten als het gaat om het gebruik van uw persoonsgegevens:

  • Inzage
    U heeft het recht om de persoonsgegevens die Stichting Dorpsraad Oostvoorne van u verwerkt in te zien.
  • Rectificatie en aanvulling
    U heeft het recht om persoonsgegevens die Stichting Dorpsraad Oostvoorne van u verwerkt te laten wijzigen.
  • Vergetelheid
    U heeft het recht om uw persoonsgegevens door Stichting Dorpsraad Oostvoorne te laten verwijderen.
  • Beperking van de verwerking
    U heeft het recht om minder gegevens te laten verwerken door Stichting Dorpsraad Oostvoorne.
  • Bezwaar
    U heeft het recht bij Stichting Dorpsraad Oostvoorne  bezwaar te maken tegen een gegevensverwerking.

Hoe oefent u deze rechten uit?
Stichting Dorpsraad Oostvoorne neemt privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens heel serieus. U kunt contact opnemen voor het uitoefenen van uw rechten contact opnemen met de secretaris van Stichting Dorpsraad Oostvoorne via info@dorpsraadoostvoorne.nl.

Het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit
Stichting Dorpsraad Oostvoorne  gaat zo transparant en zorgvuldig mogelijk met uw gegevens om. Als u toch een klacht hebt over het verwerken van uw gegevens, dan verzoeken wij u eerst contact met ons op te nemen. Dit kan door een bericht te sturen naar info@dorpsraadoostvoorne.nl. Wij doen vervolgens ons uiterste best om de klacht op te lossen. Mocht u het onverhoopt niet eens zijn met de genomen maatregel, dan kunt u terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Waarvoor gebruiken wij uw persoonsgegevens?
Wij gebruiken uw gegevens, zodat we met u kunnen communiceren in het kader van onze activiteiten of ten behoeve van het versturen van onze nieuwsbrief en/of andere publicaties. Dit doen wij per telefoon, e-mail of post, tenzij u hiertegen bezwaar maakt. Daarnaast gebruiken we uw gegevens voor onderzoeksdoeleinden en het uitvoeren van analyses, om onze activiteiten, onze communicatie en onze websites te verbeteren. Persoonsgegevens worden niet zonder toestemming verstrekt aan derden. Een uitzondering hierop vormen die gevallen waarin er een juridische basis is voor die verstrekking en/of wanneer dit nodig wordt geacht in het kader van (onderzoek ten behoeve van) verweer of aangifte.

Welke persoonsgegevens verwerken wij?
Wij verwerken informatie die u aan ons verstrekt, zoals naam, organisatie, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Ook verwerken wij de informatie die wij verkrijgen via uw gebruik van onze diensten of het bezoek aan onze websites. Denk hierbij aan IP-adres, besturingssysteem en type browser.

Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?
Stichting Dorpsraad Oostvoorne  behandelt persoonsgegevens vertrouwelijk en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Opgeslagen persoonsgegevens zijn uitsluitend toegankelijk voor het bestuur van Stichting Dorpsraad Oostvoorne en personen die onder haar verantwoording actief zijn binnen Stichting Dorpsraad Oostvoorne.

Wat is de juridische grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens?
De verwerking van uw persoonsgegevens is gebaseerd op uw toestemming wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Daarnaast beroept Stichting Dorpsraad Oostvoorne zich op het gerechtvaardigd belang.

Hoelang bewaren we uw gegevens?
We bewaren uw gegevens voor zolang deze nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld of voor zolang wettelijk is toegestaan of totdat u uw toestemming intrekt.

Updates van onze privacyverklaring
Deze versie van de privacyverklaring dateert van 20 maart 2023. Stichting Dorpsraad Oostvoorne  werkt de verklaring continu bij, zodat u altijd de actuele versie kunt inzien.

Contact
Heeft u vragen over deze privacyverklaring? Neem dan contact op via info@dorpsraadoostvoorne.nl.